Türkiye’nin Göç Yönetimi Deneyimleri Ve Yerel Yönetimler

İstanbul Rumeli Üniversitesi Küresel Politikalar Araştırma ve Uygulama Merkezi (RUPAM) ve T.C. Silivri Belediyesi ev sahipliğinde Silivri Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ortaklığında, Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademi Vakfı (WALD) – katılımlarıyla,“Türkiye’nin Göç Yönetim Deneyimleri ve Yerel Yönetimler” başlıklı panel gerçekleştirildi. Panelimiz RUPAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Özmen, RUPAM Koordinatörü Murat Lehimler ve WALD Koordinatörü Hülya Alper’in katılımlarıyla Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Salonunda gerçekleştirildi. 23 Aralık gerçekleştirilen panele çok sayıda akademisyen,

öğrenci, Sivil Toplum Örgüt temsilcileri ve Silivri’liler katıldı. Zorunlu göç ve beraberinde getirdiği sorunlar, bu sorunların psikolojik etkileşimi görsel verilerle desteklenerek dinleyicilere sunuldu. Göç eden insanlara yönelik bakış açıları ve yaklaşımlardaki değişimler ele alındı. Yerel yönetimlerde göçün- etkileri, göçe yönelik atılan adımlar üzerinde duruldu. Dünyadaki göç rotalarına, hangi ülkede en çok hangi milletten yabancının var olduğu konularına istatiksel olarak bakıldı. Gündemin önemli bir kısmında yer alan Suriye kaynaklı göçe değinilerek genel bir değerlendirme yapıldıktan sonra panele son verildi.

GÖÇ OLGUSU VE TÜRKİYE
TÜRKİYE’NİN GÖÇ YÖNETİM DENEYİMLERİ VE YEREL YÖNETİMLER

ULUSLARARASI ALANDA GÖÇÜN NASIL ALGILANDIĞI VE BU ALGI ÇERÇEVESİNDE ÜLKELERİN DAVRANIŞLARI VE GÖÇÜN YORUMLANIŞ ŞEKLİ GÖÇ İLE İLGİLİ KONULARIN EN BAŞINDA GELMEKTEDİR.

Panelin birinci oturumunda konuşmacı olarak yer alan Dr. Öğr. Üyesi. Süleyman Özmen, göç eden ve göç etmek zorunda kalan insanların bu süreçte yaşadıkları sıkıntılar üzerine yapılan araştırmalara değinerek göçün zorluklarından bahsetti. İkinci oturumda söz alan Sn. Hülya Alper ise WALD ekibi olarak yerel yönetimlerde göç üzerine yapılanmalarda ne tür sorunların yaşandığına ve bu sorunlar ile nasıl başa çıkıldığına değindi. Yerel Yönetimlerde göç eden insanlara yönelik bakış açılarının öncesine ve sonrasına değinerek, bu konuda ekip olarak çalışmalarının devam edeceğini vurguladı. Son olarakta İstanbul’da kurulan Mülteci Koruma Merkezleri ile kaynaştırmanın olumlu sonuçlarına yer verdi. Son oturum olan üçüncü oturumda ise Murat Lehimler konuşmacı olarak yer aldı. Lehimler; Göç, göçmen, Mülteci, Sığınmacı vb. gibi kavramlar üzerinden göç konusunda yapılan kavramsal hatalara değindi. Daha sonrasında göç alan ve göç veren ülkelere, göçün en yoğun olduğu bölgelerin durumlarına ve göçün tarihsel gelişimine, göçün başlangıcına değinerek, göç konusunun etraflıca ele alındığı zaman anlaşılabileceğini vurguladı. Programın sonunda konuşmacılara Silivri Belediyesi tarafından hediye, RUPAM ve Silivri Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından plaket takdimi yapıldı.

Abonelik

Benzer İçerikler

Hülya TEZCAN İLE GÜNEŞE YOLCULUK

İstanbul Rumeli Üniversitesi Küresel Politikalar Araştırma ve Uygulama Merkezi...

Ali SOLMAZ İLE GÜNEŞE YOLCULUK

İstanbul Rumeli Üniversitesi Küresel Politikalar Araştırma ve Uygulama Merkezi...

Kitapların Gücü İle GÜNEŞE YOLCULUK

İstanbul Rumeli Üniversitesi Küresel Politikalar Araştırma ve Uygulama Merkezi...

Hakkı KOŞAR’LA GÜNEŞE YOLCULUK

İstanbul Rumeli Üniversitesi Küresel Politikalar Araştırma ve Uygulama Merkezi...

Namık EKİN’LE GÜNEŞE YOLCULUK

İstanbul Rumeli Üniversitesi Küresel Politikalar Araştırma ve Uygulama Merkezi...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz